Zuurkoolstamppot met kerrie-appeltjes en geitencamembert

Zuurkoolstamppot-met-kerrie-appeltjes-en-geitencamembert

Met deze zuurkoolstamppot krijg ik iedere zuurkoolhater om! Probeer het maar. Geen liefhebbers van geitenkaas aan tafel? Probeer dit recept dan met brie. In plaats van zonnebloempitjes kun je ook pijnboompitjes gebruiken.

Zuurkoolstamppot met kerrie-appeltjes en geitenkaascamembert

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 500g zuurkool
  • 2 handjes rozijnen, geweld
  • 2 appels, in schijfjes (met schil)
  • 4 tl kerriepoeder
  • handjevol geroosterde zonnebloempitjes of pijnboompitjes
  • 200g geitencamembert (rolletje)
  • peper, zout, nootmuskaat naar smaak
  • 2 el honing
  • eventueel appelsap

Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappelstukjes gaar met wat zout in ongeveer 15 minuten. Kook in een ander pannetje de zuurkool in ongeveer 10 minuten gaar (evt. in appelsap). Bak in wat olie de schijfjes appel met de kerrie op laag vuur, totdat de appelschijfjes zacht worden. Dit duurt ongeveer 3 minnuten. Giet de aardappels af en stamp de zuurkool, de gewelde rozijnen en de geroosterde pitjes erdoor. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer de stamppot op de borden en leg er steeds een portie kerrie-appeltjes erop en wat schijfjes geitenkaas op. Maak de zuurkoolstamppot af met een beetje honing. Je kunt ook wat pitjes bewaren voor erboven op.

Vegetarisch recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 40 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: