Rösti van koolrabi

Rösti-van-koolrabi

Mijn koolrabi was eerst mooi paars, maar na het schillen zag hij er net uit als de meeste koolrabi: lichtgroen van kleur en met een lichte koolsmaak. Blokjes koolrabi in een melksausje met nootmuskaat is heerlijk, maar ik wilde er eens wat anders mee. Daarom maakte ik deze vegetarische variant op de klassieke Zwitserse rösti.

Rösti van koolrabi

  • 1 koolrabi
  • 2 grote aardappels
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • peper en zout
  • 2 handjes geraspte kaas
  • olie om in te bakken

Schil en rasp de koolrabi en de aardappels, maar hou ze gescheiden. Snipper de ui fijn. Spoel de aardappelrasp af en dep het droog. Bak de aardappelrasp in wat olie totdat hij bruin gaat zien, voeg dan de ui toe en bak deze ook enkele minuten mee. Voeg de geraspte koolrabi toe en blijf het geheel omscheppen totdat er flink wat vocht verdampt is. Klop in een kommetje de eieren met de bloem en flink wat peper en zout los. Zet het vuur lager en verdeel dit mengsel snel door de gebakken rasp (het gaat stollen). Strooi de geraspte kaas erover en laat het geheel nog enkele minuten op het vuur staan, eventueel met een deksel erop. Lekker met een salade.

Vegetarisch recept
Voor 2 personen
Duurt ongeveer 30 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: