Homemade American pizza

Homemade-American-pizza-2

Nu we onze eigen Italiaanse pizza zelf maken en zelfs een Franse pissaladière, mag de homemade American pizza toch niet uitblijven. Hoe krijg je dat deeg nou zo hoog? De truc is om de pizza in een springvorm te bakken. As easy as that!

Homemade American pizza


Deeg voor 2 pizza’s:

  • 450g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel droge gist
  • 2 el olijfolie
  • ca. 2,5dl warm water


Beleg voor 2 pizza’s:

  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 paprika in blokjes
  • handje maïs uit blik
  • 1 ui in ringen
  • handje zwarte olijven (ontpit) in stukjes
  • geraspte kaas om erover te strooien
Homemade-American-pizza-1

Zo gaat je homemade American pizza de oven in.

Gebruik in springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede. Zeef de bloem en het zout boven een grote kom en roer de gist erdoor. Voeg al roerende de olie toe en zo veel water dat er een zacht deeg ontstaat. Leg het deeg op een met bloem bestoven ondergrond en kneed het glad. Vorm er een bal van, leg deze in de licht ingevette kom, dek af met bijvoorbeeld met een vochtige theedoek en laat het deeg rijzen op een warme plek totdat het in volume verdubbeld is.

Deel het deeg in tweeën en rol beide delen uit tot een cirkel, iets groter dan de diameter van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het deeg erin. Smeer de bodem in met tomatenpuree, waar je knoflook en kruiden aan kunt toevoegen en verdeel de rest van de toppings, uien bovenaan en kaas als laatste. Bak beide pizza’s één voor één in een voorverwarmde oven van 220 graden in 20-25 minuten, tot de rand lichtbruin ziet.

Vegetarisch recept
Voor 2 tot 3 personen
Duurt ongeveer 30 minuten (exclusief rijs- en baktijd)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: