Gratin van gnocchi, prei en tomaat

Gratin-van-gnocchi-prei-en-tomaat

Gnocchi: superlekker en makkelijk, maar wat maak je er elke keer weer mee? Deze gratin van gnocchi bleek een echte ontdekking. Dit is een van de lekkerste manieren om gnocchi op tafel te zetten. De groene pesto maakt dit vegetarisch recept onweerstaanbaar.

Gratin van gnocchi, prei en tomaat

  • 250g gnocchi (kant-en-klaar)
  • 3 el crème fraîche
  • 1 grote prei
  • 250g champignons
  • half bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 3 tl groene pesto
  • 150g geraspte kaas

Bak de champignons in een weinig water in een wok en voeg na een paar minuten de gesneden prei toe. Bereid de gnocchi zoals staat aangegeven op de verpakking. Leg ze in een ovenschaal en roer de crème fraîche en de pesto erdoor. Voeg ook het champignon-preimengsel toe. Leg de cherrytomaten met de aangesneden kant naar boven en strooi de geraspte kaas erover. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de kaas een mooi korstje krijgt.

Vegetarisch recept
Voor 2 tot 3 personen
Duurt ongeveer 35 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: