Zoete hummus van pompoen

Zoete hummus van pompoen

Ben je op zoek naar een origineel recept voor hummus? Dan word je vast heel blij van deze lekker zoete hummus met pompoen. Hummus is normaal gesproken een hartige broodspread op basis van kikkererwten en sesampasta. Deze ingrediënten vind je nu ook terug, maar met een lekkere twist. Zo heb je weer eens wat variatie in je vegetarische broodbeleg en krijg je ongemerkt weer extra groenten én peulvruchten binnen!

Kikkererwten behoren tot de peulvruchten en deze hummus komt niet zomaar voorbij: het is namelijk februari bonenmaand bij Veggie Variation! Elke februari probeer ik extra aandacht te schenken aan het eten van extra peulvruchten, want die zijn nou eenmaal hartstikke goed voor jou en onze planeet! Wil je weten waarom? Lees dan ‘Daarom zijn peulvruchten dus zo goed!

Vegetarisch recept:
Zoete hummus van pompoen

  • 1 blik kikkererwten (400g, uitlekgewicht 265g)
  • 250g blokjes pompoen
  • 2 el tahin
  • 2 tl knoflookpuree
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 2-3 el honing
  • scheutje citroensap
  • zout naar smaak

Kook de pompoenblokjes in water tot ze zacht zijn. Giet af en laat ze goed opdrogen. Spoel intussen de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Vermeng nu alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een gladde massa. Heerlijk op stevig brood met (gerookte) paprikapoeder erover.

Zoete hummus van pompoen

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: