Zoete gazpacho van cherrytomaten met feta

Zoete-gazpacho-van-cherrytomaten-met-feta

GAZPACHO TIME! Lekker zomers weer vraagt om een lekkere verfrissende gazpacho. Zo kom je ook helemaal in die Spaanse vakantiesfeer. Deze zoete gazpacho van cherrytomaten met feta is ideaal als gerechtje tijdens de picknick of als onderdeel van die zonnige lunch in je tuin. Van origine zit er azijn in een gazpacho, maar ik had zin in die kruidig zoete smaak van cherrytomaatjes. Zet de zomer op tafel met dit eenvoudige en pure recept. Heerlijk om geroosterd brood ingesmeerd met knoflook bij te serveren.

Zoete gazpacho van cherrytomaten met feta

• 500 g rijpe cherrytomaten
• 50 g echte feta
• 2 tl knoflookpuree
• zout
• olijfolie
• oregano

Ontvel de tomaten door er een klein kruisje in te snijden en ze dan kort in kokend water te leggen. Daarna trek je het velletje zo eraf. Pureer de cherrytomaten (met een staafmixer) en breng op smaak met de knoflook en wat zout. Serveer de gazpacho koud in brede, lage glazen. Verkruimel wat feta erover en sprenkel daarna wat olijfolie over de gazpacho. Afmaken met een beetje oregano en klaar!

Vegetarisch recept
Voor 2 personen
Duurt ongeveer 25 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: