Zelf plantaardige hüttenkäse maken

Zelf-plantaardige-hüttenkäse-maken

Vandaag gaan we zelf plantaardige hüttenkäse maken. Je krijgt niet alleen een bakje lekkere hüttenkäse, maar ook een gratis lesje bewustwording hoe vervuilend de productie van kaas eigenlijk is. Je verbruikt enorm veel melk en houdt niet al te veel ‘kaas’ over. De inhoud van het bakje op de foto is alle opbrengst van een hele liter sojamelk. Desondanks is het erg lekker!

Ps. Probeer het niet met rijstmelk, want die schift niet.

Zo maak je zelf plantaardige hüttenkäse

Dit heb je nodig voor één bakje plantaardige hüttenkäse:

• 1 liter ongezoete sojadrink (bijv. Alpro)
• 2 el limoensap
• 1 tl zout

Breng de sojamelk met het zout langzaam aan de kook. Let op voor aanbranden. Voeg zodra de sojamelk kookt het limoensap toe. Roer het door en laat afkoelen. Giet het kruimelige vocht door een heel fijne zeef of laat liever uitlekken in een kaasdoek als je die hebt. Dan is de opbrengst het grootst.

De ‘kaas’ is lekker fris door de limoensap en kun je eten op een cracker of gewoon zó met wat versgemalen zwarte peper.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

6comments
Click here to add a comment

Leave a comment: