Waldorf maaltijdsalade met oude kaas en cannellinibonen

Waldorf-maaltijdsalade-met-oude-kaas-en-cannellinibonen

Zo maak je van die geliefde Waldorfsalade ineens een hartige salade die een hele maaltijd vormt. Eventueel nog wat brood erbij en klaar! De salade is de dag erna nog lekkerder. Heb je een mandoline? Dan staat deze vegetarische maaltijdsalade nóg sneller op tafel!

Waldorf maaltijdsalade met oude kaas en cannellinibonen

• 6 stengels bleekselderij
• 1 appel
• 2 winterwortels
• 100g blokjes oude kaas
• 1 blik cannellinibonen
• 2 handjes rozijnen
• 50g walnoten, gehakt

Dressing
• 4el yogonaise
• 2tl mosterd
• 2tl honing
• 2tl gedroogde dille

Snijd de stengels bleekselderij in zeer dunne boogjes, liefst met de mandoline. Snijd de appel julienne (dik) en de wortel julienne (dun). Snijd de blokjes oude kaas in nog kleinere blokjes kaas en spoel de bonen af met water. Meng alle groenten, bonen en rozijnen door elkaar.

Klop de ingrediënten voor de dressing in een apart kommetje los en giet over de salade. Meng goed en voeg als laatste de kaas en de noten toe. Serveer de Waldorf maaltijdsalade eventueel met brood.

Vegetarisch recept
Voor 2 tot 3 personen
Duurt ongeveer 30 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: