Viva Las Vega’s Food Festival 2013

Viva-Las-Vega's-Food-Festival-2013-1-1

Afgelopen zaterdag was ik bezoeker van het Viva Las Vega’s Food Festival in Amsterdam. Volop vega(n) inspiratie met menig kleurrijk kraampje, creatieve baksters en een vrolijke menigte. Het zonnetje had haar twijfels, maar ik niet: lekker veel proeven en eten… Een rondje ter inventarisatie was wel nodig, want kieskeurig zijn qua eten hoort er nou eenmaal bij.

Het kraampje van Happy Herbi sprong meteen in het oog! Vegan raw bonbons in alle soorten kleuren, vormen en maten. Zelf hoefde ik niet lang te kiezen en ging voor de medjoul/caramel/kokos (joekel van een) bonbon, die echt heerlijk was. Ook proefde ik nog de zoete aardappel/wortel/aardbei hartjesbonbon: geen gebrek aan creativiteit. Een andere bakdame won vol overtuiging de (ter plekke door mijzelf verzonnen) prijs voor kraam met de mooiste taarten. Ze had een gemarmerde taart, een aardbeientaart en zelfs taarten met viooltjes en madeliefjes erop, very charming!
Viva-Las-Vega's-Food-Festival-2013-3
Na al dat zoets was het tijd voor een stukje compensatiegedrag. De superfood tarwegrasshotjes lijken goed voor alles, dus waarom niet voor een torenhoge bloedsuikerspiegel? Ik had maar één slokje nodig om te concluderen dat dit echt niks voor mij is. Het smaakt zo lekker als dat het klinkt.

Om de grassmaak weg te eten, ging ik me wagen aan een seitan-saucijzenbroodje van Eveline Cooks. Ik had nog nooit eerder seitan gehad, maar ik vond het erg lekker. Het was zeker een goede concurrent voor de vleesvariant..

De Viva Las Vega’s zelf waren er natuurlijk ook, druk met het geven van allerlei leuke workshops, laten zien van interessante documentaires zoals Hungry for Change en Vegucated en natuurlijk iedereen met vegan vragen te woord staan. Bezoekers werden bovendien getrakteerd op een uitgebreide goodiebag. Wie wordt daar nou niet vrolijk van?

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: