Verkoudheidsthee met appelciderazijn en kaneel

Verkoudheidsthee-met-appelciderazijn,-kaneel-en-gember-1

Hier in huis is het al een week lang niets anders dan hoesten, snuiten en snotteren… Ik word er gek van! Toen ik gister fit genoeg was om wat boodschapjes te doen, nam ik meteen maar wat ingrediënten mee voor een shotje gezondheid. Na al die potten thee, was ik wel weer toe aan iets dat homemade was.

In deze verhoudheidsthee zit biologische appelciderazijn, dat zit vol met vitamines en mineralen. Het schijnt een echte immuunbooster te zijn en ik hou wel van een klein zuurtje. Kaneel en gember zijn niet alleen heerlijke wintersmaken, maar hebben ook allerlei vermeende gezondheidseffecten, die te maken hebben met verkoudheid. Proost en beterschap!

Verkoudsheidsthee met appelciderazijn, kaneel en gember

Voor 1 drankje:

• 2-3 el appelciderazijn
• 4-5 dunne plakjes verse gember
• 1/2 tl gemalen kaneel
• gekookt water

Schenk de azijn in een hittebestendig glas. Voeg de gember en de kaneel toe en schenk er kokend water bij. Laat enkele minuten trekken, terwijl je nog even doorroert. Klaar!

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: