Veggie Variation’s best of 2015

best of 2015 veggie variation

Sinds de oprichting van Veggie Variation in 2012 was het afgelopen jaar een van de meest bijzondere, zware, frustrerende, euforische en tevreden jaren deze website. Ik heb jullie eindelijk afscheid laten nemen van de blogspot-website en jullie verwelkomd op het nieuwe, professionelere veggievariation.nl. Dat heeft nogal wat voeten in aarde gehad…

Als je 300 recepten herschrijft, beeldmateriaal bewerkt en de veggie hotspotsrecepten invoert, dan schiet dat koken er nogal eens bij in. Dus misschien wat minder nieuwe recepten in 2015, maar wel een gloednieuwe website waar ik (en jullie hopelijk ook) dolgelukkig mee ben! De recepten die er al waren, zijn beter omschreven, hebben beter beeldmateriaal en zijn beter te vinden dankzij de visuele receptenindex. De leukste veggie hotspots staan nu allemaal bij elkaar op deze prachtige kaart. Veggie Variation is helemaal klaar voor 2016. Halleluja!

Ben je een nieuwe volger? Welkom! Al jaren fan van Veggie Variation? Gezellig dat je er nog steeds bij bent:)

Dit zijn in ieder geval de culinaire hoogtepuntjes uit 2015:

 • Gezonde ontbijtkoek
  Dit recept voor gezonde ontbijtkoek sloeg er in als een bom afgelopen januari. Iedereen met goede voornemens (gezonder eten, meer zelf maken, verpakkingsvrij leven) kon met dit lekkere recept aan de haal. De eenvoudige bereiding en fool proof resultaat maken dit tot een van mijn ultieme ontdekkingen van 2015.

Gezonde-ontbijtkoek-natuurlijke-suikers

 • Vegan hotdogs (carrot dogs)
  Hoe een wortel een worstje werd. Nou, door ze even te koken en te marineren met dit coole recept kom je aardig in de buurt. Dit is niet alleen een grappig recept voor vegans, maar ook leuk om je man en kinderen te foppen of als je altijd in bent voor gekke keukenexperimentjes.

Vegan-hotdogs-carrot-dog-1

 • Indiase rode linzensoep
  In 2015 had ik als voornemen om meer peulvruchten te eten en doopte dit om in februari bonenmaand. Een hele maand vol met boneninspiratie van Shepherd’s pie tot Captain’s dinner en minestrone, maar ik vond deze Indiase rode linzensoep de absolute topper. Makkelijk, gezond en superlekker:)

Indiase-rode-linzensoep

 • Gnocchi van pompoen met rucola
  Nog een goed voornemen was zelf pasta maken en hoewel ik véél meer van plan was, heb ik wel deze gnocchi gemaakt van pompoen, aardappel en bloem. En die smaakte superlekker samen met rucola, pesto en Grana Padano. Het is zo makkelijk, alleen wel veel werk. Hopelijk meer tijd in het volgende jaar…

Gnocchi-van-pompoen-met-rucola1

 • Portobello Wellington
  Trots als een pauw haalde ik deze beauties uit de oven tijdens het kerstkoken. Wat waren ze goed geluk en stiekem in alle haast en al doende bedacht. Gelukkig heb ik dit superhectische jaar wel feestelijk afgesloten met deze prachtige portobello wellingtons!

vegetarisch kerstgerecht


Nieuw in 2015
In 2015 is er een Veggie Variation instagram-account bijgekomen, waar je ziet wat ik lunch, wat ik kook en wat ik zoal doe naast al dat eten en koken. Ook op Facebook wordt het instagram vegetarische receptensteeds gezelliger! De categorie ‘lifestyle‘ is geboren en er komen langzaam maar zeker steeds meer van die awesome veggie hotspots bij.

Het was een bijzonder jaar voor Veggie Variation en natuurlijk zou ik geen letter of foto meer posten als ik niet wist dat ik met mijn recepten en berichtjes mensen, mensen zoals jij, zou kunnen inspireren. Dus, superbedankt voor je bezoekjes aan Veggie Variation. Ik hoop je graag nog veel vaker te mogen verwelkomen op deze website.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: