Vegetarische tonijnsalade

vegetarische-tonijnsalade

Behalve de gebruikelijke falafel en hummus, kun je veel meer met kikkererwten. Je kunt er zelfs vegetarische tonijnsalade van maken. Als je de kikkererwten prakt met een vork krijg je namelijk een beetje een vezelige structuur, perfect voor namaak tonijnsalade. De ‘vissige’/hartige smaak komt van de nori (zeewier) en het frisse van de sjalotjes. Nog niet overtuigd? Probeer het maar uit!

Vegetarische tonijnsalade

• 200g kikkererwten uit blik, uitgelekt
• 1/2 vel nori, klein geknipt/gesneden
• 2 sjalotjes of 1 klein uitje
• 4 el veganaise (of yogonaise voor de vegetarische versie)
• scheutje limoensap
• cayennepeper naar smaak
• zout

Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet of zeef. Ga ondertussen een half vel nori te lijf met een kruidenschaar of een scherp koksmes: snijd er de kleinst mogelijke stukjes van. Snipper ook de sjalotjes (of het uitje) zo fijn mogelijk. Prak de kikkererwten (één voor één) met een vork. Zo krijg je een vezelachtige structuur. Meng nu de geprakte kikkererwten met de veganaise, de nori en de gesnipperde sjalotjes. Breng op smaak met een scheutje limoensap, zout en wat cayennepeper. Deze vegetarische tonijnsalade is heerlijk op crackers en brood.

Veganistisch recept
Duurt ongeveer 20 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: