Vegetarische minestrone

Vegetarische-minestrone

Als je bij de Italiaanse keuken vooral denkt aan pizza en pasta, dan mis je bijna deze verwarmende maaltijdsoep. Het recept voor minestrone is heel eenvoudig, want dat is er eigenlijk niet. Het is een typische kliekjessoep waar van oudsher alles in werd gedaan, wat nog over was. Ontzettend duurzaam dus. Meestal voeren groenten de hoofdmoot, maar er zit altijd een vullend ingrediënt bij zoals pasta of rijst. Ik maakte deze vegetarische minestrone extra vullend door er peulvruchten in te doen. Het is niet voor niets februari bonenmaand.

Vegetarische minestrone

• 200g gedroogde peulvruchtenmix (bio winkel)
• 200g pasta naar keuze (klein van vorm: vermicelli, macaroni, etc.)
• 200g diepvries soepgroenten OF je eigen groenterestjes
• 1 blik tomatenblokjes
• groentebouillon(poeder)
• gedroogde basilicum (naar smaak)

Laat de peulvruchten eerst een paar uur weken in koud water, het liefst overnacht. Spoel ze voor gebruik af. Breng de peulvruchten aan de kook in anderhalve liter water. Als de peulvruchten zacht beginnen te worden (na ongeveer 15 minuten koken), voeg dan de soepgroenten en de pasta toe. Na tien minuten is alles gaar en breng je de soep op smaak met het blik tomatenblokjes, de bouillon (zie verpakking voor dosering) en de gedroogde basilicum. Deze vegetarische minestrone serveer je met een lekker stuk ciabatta.

Veganistisch recept
Voor 3 tot 4 personen
Duurt ongeveer 40 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: