Vegetarische lasagne met geitenkaas

Vegetarische-lasagne-met-geitenkaas

Lange tijd vond ik vegetarische lasagne een beetje afgezaagd. Pasta rode saus gegaard in de oven in plaats van in een pan. Het was duidelijk dat ik al te lang geen echt lekkere lasagne had gehad. Ik maakte deze klassieke vegetarische lasagne met geitenkaas en raakte weer helemaal enthousiast. Nu staat deze lasagne weer geregeld op het menu. Bij jou ook?

Vegetarische lasagne met geitenkaas

Voor de tomatensaus:
• 400g Italiaanse roerbakgroenten (prei, uien, paprika)
• +/- 750g gezeefde tomaten (biologisch in glas, AH)
• 1 blikje tomatenpuree
• 2 el suiker
• 1/2 bouillonblokje/ 1 flinke theelepel bouillonpoeder
• 200g vegetarisch gehakt
• knoflookpoeder en basilicum naar smaak

Voor de bechamelsaus:
• 30g roomboter
• 35g bloem
• (ongezoete soja)melk (minstens 500ml)
• +/- 50g Parmezaanse kaas, geraspt

Verder:
• 200g geitenkaas
• 1 pakje lasagnebladeren
• honing

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng de gezeefde tomaten aan de kook en breng op smaak met de suiker, de bouillon, de tomatenpuree en de basilicum/knoflook. Voeg de groenten en het vegetarisch gehakt toe, roer en laat staan. Maak nu de bechamelsaus door de boter de smelten in een steelpannetje, voeg dan de bloem toe en laat dit al roerend minstens 5 minuten doorbakken. Verdun het geheel met (ongezoete soja)melk en blijf roeren totdat je een glad sausje hebt (bij hardnekkige klontjes is een staafmixer je beste vriend). Roer de Parmezaan erdoor.

Neem twee kleine of één grote ovenschaal en leg een dun laagje tomatensaus op de bodem. Leg dan een laagje lasagnebladeren erover en herhaal dit totdat de schaal vol is. Eindig met tomatensaus en verdeel de bechamel erover. Verbrokkel de geitenkaas en sprenkel wat honing erover. Zet de ovenscha(a)l(en) ongeveer 40 minuten in de oven en let op dat het korstje niet te bruin wordt. Enjoy!

Vegetarisch recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 30 minuten (exclusief baktijd)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: