Workshop vegetarisch koken In de Rooden Leeuw

Vegetarische kookworkshop Maastricht

Zomaar een vegetarische kookworkshop in het diepe Zuiden, namelijk in Maastricht en dat ook nog eens voor de budgetprijs van €12,50 per persoon. Dat is zeker het ontdekken waard en daarom was ik 29 april van de partij in In de Rooden Leeuw in hartje Maastricht. Dit cultureel ontmoetingscentrum is goed te bereiken met openbaar vervoer (10-15 minuten lopen van station Maastricht) en heeft een groene touch.

Tijdens de workshop ‘Vegetarisch koken’ leer je niet alleen een vegetarisch recept te koken, je leert ook de andere deelnemers goed kennen. In een ongedwongen sfeer kook je samen een creatief vegetarisch diner, dat je achteraf natuurlijk gezellig met elkaar opeet. Natascha Overhof van Happy Dolphin Cooking verzorgt de workshops met liefde, veel creativiteit en geduld. Zelfs herhaaldelijk overkokende pannen, vergeten kokende eieren en volledig eigen interpretaties van haar recepten: het brengt haar allemaal niet van haar stuk…

Vegetarische kookworkshop Maastricht

Het thema van deze workshop was asperges en juist omdat asperges vaak met ham worden gegeten, was ik extra nieuwsgierig naar de culinaire ideeën van Natascha. Ze werkt niet graag met de klassieke vleesvervangers, maar focust op groenten en variatie. We maakten dit voorgerecht: rode bietencarpaccio met feta, geroosterde hazelnoten en korianderolie. Het hoofdgerecht bestond uit groene en witte asperges met kruidenroom geflankeerd door courgette-aardappelkoekjes. Met duidelijke instructies gingen we samen aan de slag.

Na alle chaos waren alle gerechten uiteindelijk toch op de juiste tijd klaar. Dat kwam vooral door de goede coaching van Natascha! Ik ben het gewend om alleen te koken en ik ben erg gauw het overzicht kwijt, dat was zeker even wennen tijdens de workshop. Rond etenstijd konden we gaan genieten van elkaars creaties.

Vegetarische kookworkshop maastricht

Na afloop van het diner was zelfs het opruimen en het afwassen inmiddels een gezellige boel…

Loop je ook al warm voor zo’n gezellige, vegetarische workshop bij In de Rooden Leeuw in Maastricht? Meld je dan aan via de website van In de Rooden Leeuw. Veel plezier!

Vegetarische kookworkshop Maastricht

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: