Vegetarische hutspot deluxe

vegetarische hutspot

Het werd hoog tijd dat mijn vegetarische hutspot eens een upgrade kreeg. Er kwamen vrienden eten voor Sinterklaas en ik vond het leuk om een oud-Hollands gerecht te maken, natuurlijk met wortel. Zo’n grote prak hutspot staat eigenlijk ook niet chique, dus ik besloot mijn hutspot een beetje te pimpen. Deze versie is trouwens helemaal plantaardig.

Vegetarische hutspot deluxe

Voor de stamppot:

  • 600g wortels
  • 400g uien
  • 1,5 kg aardappels
  • zout
  • evt. bouillonpoeder

Voor erbij:

  • 4 uien
  • flinke scheut sherryazijn
  • 2 el olie om in te bakken
  • 3-4 el suiker
  • 1 groot blik Hollandse bruine bonen
  • 2 stronkjes witlof
  • appelmoes
  • mosterd

Snijd de uien (voor erbij) in halve ringen en bak ze op halfhoog vuur zacht in de olie. Voeg dan de sherryazijn en de suiker toe, roer goed om en laat indikken.

Hak de wortels en de uien voor de stamppot grof. Schil de aardappels en snijd deze in kleinere stukken. Zet alles net onder gezouten water in een grote pan en kook ongeveer een kwartier tot alles zacht is. Giet af en vang wat kookvocht op. Stamp de stamppot en breng op smaak met wat extra zout of eventueel wat bouillonpoeder. Maak ‘m zo smeuïg als je wilt met het opgevangen kookvocht.

Spoel de bonen af en warm ze op. Snijd enkele blaadjes witlof af. Serveer de stamppot samen met de bonen, de witlof en de gebakken uien, zoals aangegeven op de foto.

Veganistisch hoofdgerecht
Voor 6 personen
Duurt ongeveer 40 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: