Vegetarische erwtensoep à la Provence

Vegetarische-erwtensoep-à-la-Provence

Geen winter zonder erwtensoep! Vorig jaar maakte ik al vegetarische erwtensoep met een ‘geheim’ ingrediënt voor een wat vleesachtig aroma. Deze winter is zo zacht dat ik me laat inspireren door een vleugje Zuid-Frankrijk…

Vegetarische erwtensoep à la Provence

• 500g spliterwten
• 1 prei
• 1/4e knolselderij
• 1 aardappel
• 3 wortels
• bouillonpoeder
• Provençaalse kruiden
• zeezout
• versgemalen peper
• evt. knoflookpasta

Kook de spliterwten 1 uur lang in 2 liter water. Snijd de groenten (prei, aardappel, knolselderij, wortel) in blokjes en voeg toe aan de soep. Voeg voor een  hoeveelheid van 2 liter water de benodigde bouillonpoeder toe en minstens 2 eetlepels Provençaalse kruiden. Laat een half uur koken, totdat alle groenten zacht zijn en pureer de soep. Breng verder op smaak met eventueel meer Provençaalse kruiden, bouillon, zeezout en peper. Voor dat echte Mediterrane gevoel kun je ook 2 tot 3 tl knoflookpasta toevoegen aan de vegetarische erwtensoep.

Vegetarisch recept
Voor 4 tot 6 personen
Duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: