Vegetarische Captain’s dinner

Vegetarische-Captain's-dinner

Captain’s dinner zou op het menu van de Holland America lijn hebben gestaan en was toen een verzamelnaam voor het goede en stevige eten dat de bemanningsleden (en natuurlijk de kapitein) op tafel kregen. Er zijn veel variaties op captain’s dinner, maar er altijd sprake van kapucijners, spek, augurk, zilverui, pekelvlees en ander vlees waar een vegetariër natuurlijk niet blij van wordt. Daarom presenteer ik nu met gepaste trots vegetarische Captain’s dinner. Behouden vaart!

Vegetarische Captain’s dinner

• 1 blik kapucijners (530g uitlekgewicht)
• 2 grote uien
• 200g vegetarische spekjes
• 200g vegetarische balletjes
• 700g aardappels
• 1 appel of appelmoes
• 1 pot augurken
• Amsterdamse uien
• piccalilly en/of mosterd
• olie om in te bakken
• peper, zout en nootmuskaat

Schil de aardappels, snijd ze in kleine stukken en kook ze gaar met wat zout. Bak intussen de spekjes al omscheppend ongeveer 5 minuten zonder olie toe te voegen. Zet apart. Snijd nu de uien in halve ringen en bak ze in 5 tot 7 minuten zacht in wat olie. Voeg hier de kapucijners en de spekjes bij en laat op laag vuur doorwarmen. Snijd de appel in dikke plakken en bak deze in enkele minuten zacht op laag vuur. Leg de appelschijven apart en bak nu de vegetarische balletjes krokant in wat olie. Giet de aardappels af als ze gaar zijn, maar bewaar het vocht voor het maken van de puree. Stamp de aardappels en voeg kookvocht toe, totdat de puree de gewenste smeuïgheid heeft. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Maak nu een bord klaar met een hoopje puree, daar de appelplakken op, wat augurkjes en Amsterdamse uitjes ernaast, de kapucijners erbij en wat piccalilly in het midden. Klaar is je vegetarische Captain’s dinner!

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: