Vegetarisch Valkenburg: Bistro C’est Ça

bistro cest ca

Foto: Guy Houben

In het idyllische Valkenburg aan de Geul moet je weten waar je moet zijn voor een lekkere vega-hap (en goeie koffie). Eerder schreef ik over restaurant El Castillo waar ze een aparte vegetarische kaart hebben en waar je heerlijk Mexicaans kunt eten in een uitbundige sfeer. Schuin tegenover dit restaurant zit een nieuwe (vega) hotspot: Bistro C’est Ça.

Als je door de Muntstraat loopt en je aandacht wordt afgeleid door de mooie Grendelpoort zou je bijna voorbij lopen aan Bistro C’est Ça. Niet doen! Binnen schuif je gezellig aan, aan een van de houten tafels of je ploft neer in een Chesterfield. Zelf vond ik de thee een aanrader: je krijgt een flink glas (pluspunten!) en je kiest uit een van de vijf zorgvuldig geselecteerde doosjes. Onder het genot van je dampende kop thee kun je je eens buigen over de menukaart.

cest ca flammkuchen

Niet alles bij Bistro C’est Ça is vegetarisch, maar je hebt er genoeg keuze. Je mag natuurlijk verder kijken, maar als je de Flammkuche met vijgen en geitenkaas ziet staan, hoeft dat eigenlijk niet. De Flammkuchen in dit restaurant zijn echt superlekker. Bij ons werd de Flammkuche vergezeld met een pompoen-mosterdsoep ‘en croute’ en ja, het was zo lekker als het eruit zag!

cest ca pompoensoep

Bistro C’est Ça ligt midden in het centrum, is hip ingericht, er staat leuke muziek op en je kunt er heerlijk eten dat vers is bereid door de chef-kok. Als je er gaat dineren, is er een aparte vega-afdeling op de menukaart! Het is één van de zeldzame adresjes in Valkenburg waar je als vegetariër blij van wordt:)

Bistro C’est Ça

Muntstraat 13
6301 BW Valkenburg a/d Geul
info@bistro-cestca.nl
bistro-cestca.nl/

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: