Vegetarisch Utrecht: de Frietwinkel

Vegetarisch-Utrecht-de-Frietwinkel-2

In Utrecht valt er altijd wel wat te ontdekken. Ideaal als je bijvoorbeeld wat tijd moet doden op doorreis met de trein of als je vriendinnen treft in het midden van het land. Tijdens een van mijn omzwervingen ontdekte ik de Frietwinkel in de Vinkenburgstraat, toen ik op weg was naar de Neude. De hippe inrichting en vormgeving trokken meteen mijn aandacht en eigenlijk zoek ik altijd wel een excuus Vegetarisch-Utrecht-de-Frietwinkel-1voor een frietje. Even frietjes shoppen!

De Frietwinkel bakt niet alleen biologisch, maar bakt ook nog eens de beste frietjes van Nederland! Op 24 april won de Frietwinkel de AD friettest 2015. Als frietfan kan ik dit best onderschrijven. Wat ik echt lekker vond, is dat de frieten grof gesneden zijn en dat ze ongeschilde aardappels gebruiken: minder afval en extra smaak! Ze hebben ook een klein, maar leuk snackassortiment waarbij ook aan de vegetariër is gedacht. Ik moet duidelijk nog een keer terug voor de geitenkaaskroket, maar ik hield het dit keer bij een frietje mét. Goeie keuze. Over het luxe designzakje met apart bakje voor de saus, is goed nagedacht. Bravo Frietwinkel:)

De Frietwinkel
Vinkenburgstraat 10
3512 AB Utrecht

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: