Vegetarisch Rotterdam: de Markthal

Vegetarisch-Rotterdam-de-Markthal-1

Iedere foodie heeft de Markthal in Rotterdam wel op zijn of haar travel wishlist staan. Ik was toevallig in de buurt en greep mijn kans. Sinds oktober 2014 springt de enorme boog, die veel weg heeft van een grote tunnel, meteen in het oog als je uitstapt bij station Rotterdam Blaak. Je hoeft dan ook  niet bang te zijn dat je het niet kunt vinden.

Het idee achter de Markthal is, in navolging van grote buitenlandse steden, het bieden van een overdekte markt waar je allerlei verse producten kunt kopen. In de panden aan de zijkanten zitten winkels, middenin staan de kramen en bovenop de kramen liggen terrassen. In de panden aan de zijkant zit een Aziatische supermarkt met op de eerste verdieping een leuke boekenafdeling. Aan dezelfde kant ligt de kookwinkel Habitas met luxe keukenartikelen. Aan de overkant krijg je verse koffie.

Het aanbod van de kramen is heel divers: verse groenten, fruit, kaas, Vegetarisch-Rotterdam-de-Markthal-2bloemen, stroopwafels, frozen yoghurt, poffertjes, ijsjes, gebak en nog veel meer. Ik kocht een zoet broodje met zwartebonenpuree bij de Chinese bakker (alle gebakjes €1) en stilde later mijn honger bij ARQ – veggie food. Dit kraampje mag je als veggie lover niet missen! De dependance van het Rotterdamse veggie restaurant serveert allerlei vegetarische gerechtjes, ook vegan. Ik nam de Pierogi: Poolse deegflapjes, gevuld met champignons (in dit geval natuurlijk met Rotterzwam), overbakken met kaas en geserveerd met zure room. Niet voor lichte eters, wel lekker!

* Update: Arq is helaas alweer weg uit de Markthal! Je kunt Arq wel bezoeken op de Nieuwe Binnenweg 241 in Rotterdam.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: