Vegetarisch Maastricht: de Brandweerkantine

De ultieme hipster hotspot in Maastricht is de recent geopende Brandweerkantine. Een absolute foodie heaven, want het eten is vers, hip en vegetarisch (niet alles, maar de keuze is ruim) en de locatie is -heel verrassend- in het oude brandweergebouw. Gelukkig doet ‘kantine’ niet veel recht aan het gezellige sfeertje dat er hangt.

Kom alleen al voor de cappuccino, natuurlijk wel met sojamelk. De kaart verleidt je toch wel om iets hartigs te bestellen. Like I said, de vegetarische keuze is ruim met een soepje, bruine bammetjes en een goed gevulde pita met superlekkere falafel (ik quote mijn vriendin die mee was). Ik ging voor de bruine boterham met blauwschimmelkaas, gebakken peer, sla en appelstroop. En ja, hij smaakte zo lekker als hij klinkt (misschien nog wel beter). Het is een flinke unit, dus laat je niet weerhouden door de gedachte: ‘€5 voor een boterham?’. Laat je verrassen, want zo maak je ze thuis niet.
Vegetarisch-Maastricht-De-Brandweerkantine-2
Het kan best wel druk zijn in de kantine. Wij waren er op zondagmiddag. We kregen nog een tafel, maar trek wat tijd uit, want het duurt allemaal wat langer. Het wachten waard wat mij betreft. Bovendien is er vaak van alles te doen in de Brandweercentrale (het hoofdgebouw). Toen ik er was, was er een vintage kilo sale aan de gang. Ook leuk: er is altijd was te lezen, dankzij de ruilbibliotheek.

De Brandweerkantine
Capucijnenstraat 21
6211 RN Maastricht

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: