Vegetarisch Heerlen: Mammy Two Shoes

Vegetarisch-Heerlen-Mammy-Two-Shoes-3

Als ik langs een Iers-Nederlands restaurant loop, moet ik toch zeker even op de kaart kijken. Bijzonder! En nee, we zijn niet in het metropolitische Amsterdam, maar ‘gewoon’ in Heerlen bij Mammy Two Shoes. Nog verrassender was het, dat de gevarieerde kaart ook nog veel betaalbare vegetarische opties had. Een bezoek was onvermijdelijk.

Het kleurige terras en het stijlvolle interieur zijn uitnodigend. Als vegetariër heb je niets te klagen met minstens vier aantrekkelijke hoofdgerechten op de menukaart. Je wordt aangespoord om aan de bediening je speciale dieetwensen te melden en op vegetarisme wordt weliswaar enthousiast gereageerd. Ik ben er inmiddels drie keer gaan eten (goed teken) en de eerste keer kon ik geen weerstand bieden aan de kaasfondue met Grappa. Dit gerecht wordt geserveerd in een broodkom met verse groenten om mee te dippen, een rauwkostsalade en frietjes. Lekker van smaak, niet te zout en een enorme portie.

Vegetarisch-Heerlen-Mammy-Two-Shoes-2

De tweede keer had ik een weer goede keuze gemaakt met de groentelasagne met gegrilde aubergine, paprika en courgette (zie boven). Geserveerd met een frisse rauwkostsalade, kan ik dit gerecht ook aanbevelen. Verder valt er nog genoeg te ontdekken, zoals de pittige falafelburger, de vega seizoensovenschotel en leuke voorgerechten zoals vegetarische soepjes en gefrituurde camembert met cranberrycompote (dit nam ik op bezoek nummer drie). De dessertkaart ziet er trouwens ook erg goed uit, maar probeer daar maar eens ruimte voor te bewaren…

Mammy Two Shoes
Wilhelminaplein 17
6411 KW Heerlen

PS. De Facebookpagina is actueler dan de website.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: