Vegetarisch Heerlen: brasserie Mijn Streek

Vegetarisch-Heerlen-brasserie-Mijn-Streek-1

Brasserie Mijn Streek is een van de weinige plekken in Heerlen waar je bijzonder en betaalbaar vegetarisch kunt eten. Je zit niet alleen eerste rang op het mooiste stadsterras van heel Limburg, maar het eten is ook nog eens écht lekker.

Mijn Streek vind je op de bovenste etage van het Glaspaleis in Heerlen. De locatie is een aangename combinatie tussen een gezellige huiskamer en een penthouse. Met een fantastisch zicht over een schemerend Heerlen smaakt je verse vegetarische gerecht extra lekker.

De keuze bij Mijn Streek is niet uitsluitend vegetarisch, maar de vegetarische opties die er zijn, zijn erg goed. Zelf was ik meteen de eerste keer laaiend enthousiast over de verse speltravioli gevuld met pompoen, geserveerd met geitenkaassaus en munt. Ik bestel doorgaans nooit pasta in restaurants, maar dit klonk zo spannend en het maakte al mijn verwachtingen waar.

Vegetarisch-Heerlen-brasserie-Mijn-Streek-2
De kaart wisselt geregeld en toen ik later terugging, was ik nieuwsgierig naar de vegetarische burger. Ze gebruiken de sappige burger van de Vegetarische Slager die tussen een vers broodje met groenten, kaas en saus wordt geserveerd. Daarnaast krijg je nog een mooi bakje rauwkost en mayonaise voor bij de krokant gebakken frietjes.

Ook leuk: ze serveren er hele lekkere losse thee (verbena is favoriet) en sapjes uit de streek.

Brasserie Mijn Streek
Bongerd 18
6411 JM Heerlen

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: