Vegetarisch Boedapest

Vegetarisch Boedapest

Elke citytrip is het weer een aangename uitdaging en dit keer was de vraag: wat kan ik vegetarisch eten in Boedapest? Boedapest: hoofdstad van goulash-land Hongarije, waar alles lijkt te draaien om vlees en rode paprika. Na mijn tripje zou ik hier nog kool aan toe willen voegen, maar dan heb je wel een redelijk culinair beeld van de stad.

Toch heb ik me ontzettend goed gemaakt in Boedapest en ondanks de heftige vleescultuur heerlijk vegetarisch gegeten. Het helpt natuurlijk ook dat ik van zware gerechten hou, want in de balkankeuken vind je geen liflafjes. Wat je er wel vegetarisch vindt (en ook waar), dat zal ik met je delen.

Boedapest markthal

Grote Markthal
Wil je de eetcultuur van Boedapest proeven (en lekker vegetarisch eten scoren)? Dan is een bezoek aan de Grote Markthal een echte must. Geen enkele foodie mag deze hotspot overslaan en het is dan inmiddels ook een geijkte toeristenattractie. De prachtige hal uit 1897 is alleen al mooi om doorheen te lopen. Het heeft wat weg van een ouderwets treinstation en er zijn twee verdiepingen. Beneden vind je ontzettend veel kramen met verse producten, zoals vlees, vlees, paprika en vlees. Op de eerste verdieping vind je een heleboel souvenirs, maar ook een aantal kramen waar traditioneel Hongaars eten wordt bereid. Hoe traditioneel het eten is, daar kun je over twijfelen, maar ze begrijpen je wel als je vraagt wat er allemaal vegetarisch is. Ik at er (als ontbijt) een enorme gevulde aardappel met een berg rode kool, heerlijk!

Vegetarisch Boedapest gevulde aardappel

Voor de rest in Boedapest
Ik was helaas maar kort in Boedapest, maar ik heb overal vegetarisch kunnen eten. Als ik meer tijd heb, ga ik altijd op zoek naar van die bijzondere en afgelegen plekjes, maar dit was veggie survival zonder voorbereiding. We kwamen terecht in het Hard Rock café, waar je een veggie burger kon bestellen en aten in een all-you-can-eat bisztró genaamd Oktogon, waar ik eigenlijk heerlijk heb gegeten. Er waren wel zes verschillende vegetarische ‘stews’ waaronder een van spinazie, een van pompoen en een met bonen. Ook was er gefrituurde bloemkool, inlegde paprika en vegetarische pizza. Voor het belachelijke bedrag van ongeveer 4 euro kon je opscheppen wat je wilde. Oja, het eten in Boedapest is ook nog eens erg goedkoop.

Vegetarisch Boedapest thee

Wat is er nog te zien en te doen in Boedapest?
Antwoord: superveel! Ik heb het gevoel dat ik overal kort aan heb mogen proeven, maar het smaakte in ieder geval naar meer;) Ga met goed weer de Sint-Stefansbasiliek omhoog en geniet van het geweldige uitzicht, neem een tour in het Parlementsgebouw om die prachtige koepel die je vanuit de hele stad ziet ook van binnen te bewonderen en beklim de trappen richting het Vissersbastion, dat mede als voorbeeld heeft gediend voor het Disneykasteel in Disneyland Parijs! Wij hadden het geluk te kunnen schaatsen op dé ijsbaan van Boedapest, zonder twijfel de meest sprookjesachtige locatie om je ijzers onder te binden. Tot slot ontkom je er bijna niet aan om in Boedapest een badhuis te bezoeken. Dit is een diepgewortelde traditie en daar doe je natuurlijk graag aan mee. Dan kan die zware Hongaarse maaltijd ook even zakken…

Vegetarisch Boedapest Vissersbastion

Veel plezier in Boedapest!

Weet jij nog adresjes waar je lekker vegetarisch kunt eten in Boedapest? Laat je tip dan achter in een reactie! Dankjewel:)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: