Vegetarisch Amsterdam: bio snackbar Natuurlijk smullen

Vegetarisch-Amsterdam-snackbar-Natuurlijk-smullen-1

Wie zegt dat vegetarisch altijd gezond moet zijn? Lekker snacken is de vegetariër echt niet vreemd. Het zijn net mensen, die vegetariërs… Alleen is de snackbar vaak niet the place to be als je liever geen vlees eet. Nu moet ik zeggen dat de snackbar thuis heel veel vegetarische keuze heeft, maar in Amsterdam gooien ze nog veel spannendere dingen in het frietvet.

Ik bracht een bezoekje aan de oudste (én eerste) biologische snackbar Vegetarisch-Amsterdam-snackbar-Natuurlijk-smullen-2van Nederland, Natuurlijk Smullen op de Jan van Galenweg in Amsterdam. Mijn vegetarische hart ging sneller kloppen bij het zien van het menu. Er staat een hele rits vleesvrije varianten tot je beschikking bij Natuurlijk Smullen. Het sprak voor zich dat ik voor de meest bizarre optie, de zeewierkroket, ging.

Samen met de zeewierkroket kreeg ik twee lekkere sausjes om te testen. Zonder saus was hij ook erg lekker. Het zeewier had zijn oorspronkelijke sliertvorm nog in de kroket, wat onverwacht lekker was. Het zeewier was knapperig, maar de vulling toch smeuïg. Ook de paneerlaag smaakte homemade. Bij Natuurlijk Smullen kun je je schuldgevoel over dat je naar de snackbar gaat lekker weg praten, omdat het allemaal biologisch is. Als vegetariër kun je je hart ophalen, vanwege de lekkere en vernieuwende opties. Deze snackbar is een omweg waard.

Vegetarisch-Amsterdam-snackbar-Natuurlijk-smullen-3
Hou je niet van verrassingen? Kijk dan van tevoren even op de Facebook-pagina, want het aanbod wisselt.

Natuurlijk Smullen
Jan van Galenstraat 78
1056 CD Amsterdam

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: