Vegetarisch Amsterdam: de Foodhallen

Vegetarisch-Amsterdam-Foodhallen

Bij Foodhallen in Nederland denk je misschien eerst aan de Markthal in Rotterdam, waar ik al eerder over schreef. Toch zijn de Foodhallen in Amsterdam ook absoluut een bezoekje waard. Voor de Foodhallen in onze hoofdstad verwacht je misschien iets groters, maar deze zijn juist veel intiemer en gezelliger. Er is genoeg keuze aan leuke eetkraampjes en natuurlijk stond mijn vegetarische radar volop te draaien;)

Bij binnenkomst werd ik al vrolijk van het grote bord met ‘Good Tasty Veggie Food’. Verderop waren er kraampjes met culinaire bitterballen, hamburgers, streetfood, Mediterrane hapjes, hotdogs, sushi en voor wie zoete zin heeft taartjes. Het ultieme paradijn voor de avontuurlijke foodie! Midden in de hal is er een bar waar je drinken bestelt en er staan overal tafeltjes waar je je lekkernijen kunt oppeuzelen. Het leuke aan zo’n foodhal vind ik de variatie. Je loopt eens rond, maakt een kleine (vega) inventarisatie en haal van alles wat, totdat je niet meer kunt. Zo deelde ik met mijn foodiefriend Inge een hapjesbord met Mediterrane hapjes van Maza en namen we allebei een hele funky vegan hotdog mét popcorn van Bulls and Dogs.

Foodhallen Amsterdam

Het oude tramstation aan het Bellamyplein in Amsterdam is een prachtige locatie voor de foodhallen. Het ligt ietwat buiten het centrum, maar wij hebben er een lange wandeling van gemaakt om het te bereiken. Als je de tijd hebt, is het vanuit het centrum dus ook te voet te doen, maar de tram brengt je er ook heen. Met mooi weer kun je je versgescoorde hapje ook mee naar buiten nemen en ervan genieten in het zonnetje. Er is één kraam volledig vegetarisch (Green brothers, niet over het hoofd te zien) en ook bij de andere kramen hebben ze vrijwel overal aan de vega’s gedacht:) Dit is een echte foodie hotspot in Amsterdam!

Foodhallen Amsterdam

Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: