Vegetarisch Amsterdam: eetcafé Fijnkost ♥

Vegetarisch Amsterdam Eetcafé Fijnkost

Over hidden gems gesproken! Tijdens een lang weekend Amsterdam met een vriendin ontdekten we geheel per toeval dit leuke restaurantje in de buurt van de Overtoom. Het blijkt weer: lekker dwalen levert de leukste ontdekkingen op en eetcafé Fijnkost is daar zeker één van.

Hokjesdenkers als we blijkbaar zijn werden we een beetje nerveus van de kaart. In plaats van de klassieke ‘voorgerecht-hoofdgerecht-dessert’-indeling kies je bij Fijnkost gewoon uit enkele kleine gerechtjes, die je ook nog eens goed kunt delen. Ideaal voor foodies zoals wij, die alles willen delen om te proeven.

Vegetarisch Amsterdam Fijnkost

Fijnkost is geen vegetarisch restaurant (maar wel vega opties te over), geen haute cuisine (maar wel bijna!), geen vreetschuur (maar juist met veel aandacht gemaakte gerechtjes)… misschien moet je dit restaurantje niet in een hokje willen duwen. Er worden bijzondere, originele en creatieve gerechtjes geserveerd, die ook niet per se onder te verdelen zijn in een bepaalde keuken. Er is van alles wat en het ene gerechtje klinkt nog aantrekkelijker dan het andere. We hebben onder andere genoten van verse dumplings, een luxe schuimomelet met bloemkool en heerlijke vegetarische linzenpaté. Stuk voor stuk feestelijke en smakelijke gerechten, ik ben enorm fan!

Vegetarisch Amsterdam Fijnkost

Ook leuk bij Fijnkost: er is een gezellige bar/huiskamer-inrichting, geweldige muziek en supervriendelijke bediening, die je tot op je wenken bedient. Dit restaurantje staat zeker in mijn top 5 of all times!

Eetcafé Fijnkost

Zocherstraat 10
1054 LX Amsterdam
www.fijnkost.nl/

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: