Vegetarisch Aken: restaurant Pfannenzauber

Vegetarisch Aken Pfannenzauber

Soms ben je vlak over de Nederlandse grens en toch helemaal in het buitenland. De Duitse stad Aken is hier een goed voorbeeld van: het is er meteen zo anders dan in Nederland! In Aken heb je een redelijk serieuze alternatieve scene. Vegetarisch eten in Aken is dan ook  niet moeilijk en zelfs als veganist ben je er meer dan welkom. Tenminste bij restaurant Pfannenzauber. Sinds 2010 serveren ze hier vegetarische en veganistische gerechten voor een aantrekkelijke prijs. Dat wilde ik natuurlijk wel even uittesten!

Vegetarisch restaurant Pfannenzauber in Aken

Vegetarisch Aken Pfannenzauber2Restaurant Pfannenzauber ligt echt in het hart van Aken, je bent er in een wip vanaf de grote winkelstraat ‘Adalbertstrasse’. Ideaal voor de lunch of avondeten. Mijn trouwe foodiefriend Inge van De Bakparade vergezelde me tijdens ons Akense avontuur en al gauw schoven we met flink wat honger aan bij Pfannenzauber. Het interieur is ietwat oubollig en typisch Duits. Misschien zelfs op het smoezelige af, maar wel gezellig. Het is natuurlijk een genot om iets uit te zoeken van de kaart, want zeker als vegetariër kun je alles kiezen! De veganistische opties en ook andere voedselwensen zoals lactose- en glutenvrij staan goed aangegeven.

Ik koos voor de ‘Pfannenzauber-Burger oder Curry-Burger mit hausgemachten Kartoffel-Ecken dazu Veganaise und Ketchup’. Het klonk niet alleen goed, het zag er niet alleen goed uit (zie foto boven), maar het smaakte ook nog erg lekker. Elke dag van de week zijn er andere gerechten, maar deze burger staat er altijd bij, dus die wilde ik graag voor jullie uitproberen! Zoals in Duitsland wel vaker, is de drankkaart veel spannender dan in Nederland. Ik kies altijd het ‘gekste’ uit en dronk een glaasje rabarberbubbels (Rhabarber-Schorle), maar er is ook biologische wijn, bier en natuurlijk bionade en Fritz cola.

Restaurant Pfannenzauber is de moeite waard als je ontspannen vegetarisch of veganistisch wilt eten. Het eten is er lekker, niet duur, maar ook niet revolutionair creatief en de inrichting is ‘apart’. Ik vond het zeker wel het ontdekken waard:) Tijdens het schrijven van deze blog ontdekte ik dat er een vegan café is geopend in Aken, namelijk LolaParoli. Hopelijk kan ik dit binnenkort voor jullie ontdekken!

Restaurant Pfannensauber
Suermondtplatz 12
52062 Aachen, Duitsland

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: