FBS: Vegan paella

Vegan paella

Na héél lang vond ik het weer eens tijd worden om mee te doen aan de Foodblogswap, een initiatief van foodbloggers onderling om elkaars recepten te koken tijdens een soort van kookestafette. Ik mocht koken van She likes bento en ik koos haar vegan paella. She likes bento heeft een uitgebreide receptenverzameling van allerlei boeken, recepten en foodblogs, waar je makkelijk iets lekkers en gelukkig veel vega terugvindt.

Toen was er ook nog een andere foodblogger die van Veggie Variation mocht koken, Foodquotes. Ik ben benieuwd welk recept zij van mijn website gaat kiezen!

Ik maakte dus de vegan paella van She likes bento en paste het recept maar een klein beetje aan. Omdat ik de witte bonen een beetje te weinig bite vond hebben, koos ik voor canellinibonen (die krijg je gewoon bij de supermarkt, kijk maar eens!). Dat vond ik wel goed passen in dit lekkere mediterrane recept voor vegan paella. Laat het smaken en geniet van de kleurenpracht:)

Vegan paella

  • 300g risottorijst
  • 250g champignons
  • 2 uien
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 2 rode paprika’s
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 1 blik canellinibonen
  • bouillonpoeder
  • kurkuma
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 2 el olie om te bakken

Snipper de uien en fruit deze enkele minuten in de bakolie in een hogere pan. Snijd de rode paprika in blokjes. Bak de risottorijst nu kort mee en blus af met heet water met enkele schepjes bouillonpoeder (je kunt het later nog verder op smaak brengen). Zorg dat de risottorijst niet aankoekt onderin de ketel. Geef de rijst alvast een kleurtje door flink wat kurkuma toe te voegen. Laat de risottorijst rustig pruttelen en voeg steeds wat water toe als het dreigt droog te koken. Voeg na 5 minuten de rode paprika toe en de laatste 5-7 minuten laat je de champignons en de doperwten meegaren. Voeg vlak voor het einde het blik tomaten en de canellinibonen toe om alles goed door te warmen. Breng de vegan paella op smaak met paprikapoeder en een vleugje chilipoeder (eventueel wat extra bouillon als het te flauw is).

Vegan recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 35-40 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: