Top 10 vegetarische stamppot

AndijviestaVegetarische andijviestamppot met eimppot-met-ei

Vegetarische stamppot, heerlijk én toch compleet en zonder de worst of de spekjes! Hieronder zie je mijn persoonlijke top 10 met allemaal soorten vegetarische stamppot van Veggie Variation.

Top 10 vegetarische stamppot

1) Zuurkoolschotel met kerrie-appeltjes en geitencamembert
Mijn favoriete stamppot is zonder twijfel deze zuurkoolstamppot! Hoe vaak mensen zeggen: ‘ik lust geen zuurkool’… Totdat ze deze kanjer geprobeerd hebben! Ik heb het eerder al geprobeerd op een echte zuurkoolhater (dacht ze)… en met succes.
Zuurkoolstamppot-met-kerrie-appeltjes-en-geitencamembert

2) Vegetarische boerenkoolstamppot
Boerenkoolstamppot is nog zo’n all time favorite! Dit is het gerecht dat mijn moeder vroeger op mijn verjaardag moest maken. Boerenkoolstamppot is eenvoudig en heerlijk winters. Deze vegetarische boerenkoolstamppot smaakt super met mosterd of -hoe ik ‘m als kind heb leren waarderen- met een vijvertje van appelmoes.

Vegetarische-boerenkoolstamppot
3) Spruitjesstamppot met sinaasappel en walnoten
Deze spruitjesstamppot is bijzonder en helemaal plantaardig. Het was voor mij een echte verrassing, want ik dacht nooit dat ik spruitjesstamppot zó lekker zou vinden.

Spruitjesstamppot-met-sinaasappel-en-walnoten

4) Spitskoolstamppot met gepaneerde brie en appel
Nog ééntje met zuurkool dan… Deze heeft mijn moeder bedacht en lijkt nogal vreemd, maar vertrouw er nou maar op: van deze exotische fusion stamppot gaat je stamppothart sneller kloppen.

Spitskoolstamppot-met-gepaneerde-brie-en-appel

5) Pompoenschotel met paprika en cheddar
Het grote stamppotseizoen begint in de herfst en dan is er ook volop pompoen. Reden te meer om eens een pompoenstamppot te maken, met paprika en cheddar als sterke tegenhanger van de milde, licht zoetige pompoen.

Pompoenschotel-met-paprika-en-cheddar

6) Andijviestamppot met maïsburgers
Andijvie, net als zuurkool is het zo’n groente waarover sommige mensen minder enthousiast zijn. Tot mijn 20e had ik het ook nog nooit gegeten. Ik zette mijn vooroordelen aan de kant en ontdekte deze lekkere stamppot.

Andijviestamppot-met-maïsburgers

7) Spinaziestamppot met ei, asperges en notenboter
Voor deze culinaire uitspatting moet je natuurlijk even wachten tot het aspergeseizoen. Maar als je dan asperges maakt, negeer je de mensen die zeuren om ham en maak je dit lekkere, vegetarische aspergegerecht.

Spinaziestamppot-met-ei-asperges-en-notenboter8) Hutspot met gebakken uien
Dit is de favoriete stamppot van de lezers van Veggie Variation. Hutspot is ontzettend lekker, eenvoudig en diep genesteld in de Nederlandse eetcultuur. Toch maar een worstje erbij dit keer, maar dan wel vegetarisch.

Hutspot-met-gebakken-uien

9) Witlofstamppot met walnoten en oude kaas
Witlof in een stamppot? Ook van witlof kun je een lekkere stamppot maken. Stoof de witlof eerst in honing en schep ‘m dan door de aardappelpuree met flink wat mosterd. Klinkt al lekker of niet?

Witlofstamppot-met-walnoten-en-oude-kaas
10) Andijviestamppot met ei
De laatste in deze top 10 is een wat lichter stamppotje en wel mijn eerste kennismaking met andijvie. Met de knoflookpuree en de zongedroogde tomaatjes is dit een heerlijk zonnige vegetarische stamppot.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: