The best of Veggie Variation 2014

best of 2014

Het einde van het jaar is weer in zicht en dit is dé tijd om even terug te blikken op the best of van het afgelopen jaar. Niet heel lang geleden postte ik het 300e berichtje op Veggie Variation! De populairste berichten van de 89 posts die in 2014 de lucht in zijn gegaan, zijn de bokkepootjes advocaattaart die ik maakte voor Pasen, drie spreads met pompoen, foe yong hai zonder pakjes of zakjes en de prachtige koolrabisoep geserveerd in de vrucht.

In 2014 ben ik ook meer met social media aan de slag gegaan. Inmiddels horen er 370 likers bij de Facebookpagina, heb ik een Twitter-account aangemaakt (met inmiddels 50 volgers), zijn er 36 volgers op het Veggie Variation pinterest-bord en 75 foodies volgen Veggie Variation via Bloglovin’.

Leuk was dat Veggie Variation dit jaar genomineerd was voor de Liebster award! Ook was ik namens de website uitgenodigd om plaats te nemen in een smaakpanel voor Kassa Groen. Hiervoor was ik zelfs heel even op tv! Sinds enkele maanden ben ik huischef voor de website van duurzamestudent.nl waar ik studenten probeer te inspireren om duurzamer te koken.

Hoe ging het met de goede blogvoornemens van 2014?
• Wat betreft vegetarische snacks, maakte ik avocado gevuld met ei, maïspannenkoekjes, wraps, vegetarische gehaktballetjes van rode linzen en Reibekuchen.
• Inspiratie voor plantaardig broodbeleg bestond uit vegan crème de marrons (kastanjecrème), plantaardige hüttenkäse en drie soorten pompoenspread.
• No Cheese November was een succes! November was wel een beetje op het nippertje van het jaar, maar ik heb die maand zeven kaasloze recepten voor jullie gemaakt, waaronder vegan mozzarella, vegan Parmezaanse kaas voor over de pasta en vegan mac ‘n’ cheese.
• Met peulvruchten nog steeds een haat-liefdeverhouding, maar zelfs in mijn kerstschotel zaten linzen. Ik maakte twee soorten vegetarische erwtensoep: Provençaalse erwtensoep en rokerige erwtensoep. De curry met linzen en spinazie is één van mijn favorieten! Daarnaast ontdekte ik cannellinibonen in een Waldorfsalade en zoals ik eerder al genoemd had, de vegetarische gehaktballetjes van rode linzen.
• Waar ik al een beetje bang voor was, is het koken uit kookboeken gewoon gigantisch mislukt. Afgelopen jaar is mijn collectie weer flink uitgedijd, maar het is voor mij nog steeds meer inspiratie dan dat ik letterlijk iets ga namaken. Dit jaar kocht/kreeg ik De Smaakbijbel van Niki Segnit, High Tea Party van Susannah Blake, Heerlijke spreads van Rachel Khoo, Het KitchenAid kookboek, Het Franse Brasserie Kookboek van Daniel Galmiche, The Green Kitchen van Frenkiel&Vindahl, Puur Natuur van Alain Ducasse, Mastering Fermentation van Mary Karlin en een boek over zelf bonbons maken. Dat belooft wat…

De ontdekkingen van 2014:
• Ik was veel op reis: Er zijn reis/eetverslagen van Oxford, Normandië, Parijs, Leiden, Lissabon, Liverpool, Kopenhagen, een huttentocht in de Alpen en Rome.
• Culinair ontdekt: de oesterzwam! Ik maakte er heerlijke gnocchi mee, ze kregen een prominente plek in het kerstdiner en ik ga ze binnenkort zelf kweken!
• Tijdens mijn werkervaringsplek in Amsterdam heb ik leuke adresjes aangedaan, zoals SLA: een restaurant met alleen maar de heerlijkste salades op het menu; Natuurlijk smullen, een biologische snackbar met de gekste snacks zoals zeewierkroketten; Hippe soepjes bij Toos&Roos; Heerlijke wraps bij Lite/Dark; de Ethiopische keuken ontdekt bij Addis Ababa; Restjes weggewerkt bij Instock en genoten van de zon en lekker gegeten bij Noorderlicht.
• Nieuwe poging zelf sushi maken vond ik best succesvol. Ik heb zelfs een californian roll gemaakt!

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

1comment
Click here to add a comment

Leave a comment: