Tarte tatin met tomaat en ricotta

Tarte-tatin-met-tomaat-en-ricotta 1

Met de KitchenAid die ik had gewonnen met mijn vorige hartige tarte tatin, bereidde ik het deeg van deze tarte tatin met tomaat en ricotta. Binnen 5 minuten heb je het deeg klaar, ongelofelijk! Ik vind hartige tarte tatin ook erg lekker. Ik bereidde deze kleinere versie (in een quichevorm van 21 centimeter in diameter) met tomaat. Je kunt het serveren als bijgerecht.

Tarte tatin met tomaat en ricotta

Voor het deeg:
• 70g koude roomboter in blokjes
• 100g bloem
• 3 eetlepels koud water
• snufje zout

Voor de karamel:
• 50g suiker
• 20ml water

Voor de vulling:
• 200g cherrytomaten
• 2 eetlepels ricotta
• 1 tl tijm

Bereid het deeg door de blokjes roomboter door de bloem te mixen totdat er een Parmezaanachtige structuur ontstaat. Voeg het water toe en stop met mixen zodra het deeg samenhangend wordt. Leg het deeg in vershoudfolie in de koelkast.

Kook de suiker en het water in een steelpannetje, totdat het geheel indikt en lichtbruin gaat zien. Giet dit in een quichevorm van 21 cm en leg hier de cherrytomaten in. Laat een beetje ruimte aan de randen vrij.

Rol nu het deeg uit tot een lap waarmee je de tomaatjes in kunt stoppen. Drapeer het deeg over de tomaten en zorg dat de randen tot aan de bodem van de vorm komen. Zet 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden. Haal eruit als het deeg lichtbruin gekleurd is en laat minstens 5 minuten staan. Draai de tarte tatin met tomaat nu om op een bord, beleg met ricotta en strooi de tijm erover.

Tarte-tatin-met-tomaat-en-ricotta2

Vegetarisch recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 30 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: