Suikervrij? De meest irritante food term ooit!

Suikervrij Meest-irritante-food-term-ooit

Suiker staat al jaren in een kwaad daglicht en ik begrijp ergens waarom. Bijna iedereen wordt dikker en die oorzaak moet je ergens zoeken. Ik zeg niet dat suiker geen bijdrage kan leveren aan overgewicht, maar kan me wel gruwelijk ergeren aan mensen die ergens de term ‘suikervrij’ op plakken. Het zal liggen aan mijn achtergrond. Ik ben opgeleid als voedingskundige aan de Wageningen Universiteit en ben nogal sceptisch als het gaat om voedingstrends. Gluten, suiker, light… wat hebben we allemaal voorbij zien komen? De ene hype nog minder onderbouwd dan de ander. Maar de – zeker in blogland sterk vertegenwoordigde – suikervrije hype, spande wat mij betreft de kroon.

Suikervrij… Weet je het zeker?

Ik zal je uitleggen waarom ik suikervrij zo’n vervelende term vind, of… nee, wacht! Daar heb ik een professor voor gevonden. Ik slik ondanks mijn achtergrond ook de wetenschappelijke uitspraken niet allemaal voor zoete koek, maar deze professor legt het hele suikerverhaal eens écht goed uit. Na dit lesje scheikunde en biologie kijk je nooit meer hetzelfde tegen ‘suikervrij’ aan:

Bekijk meer filmpjes over suiker met een wetenschappelijke onderbouwing op dit kanaal.

Wat vind jij van suikervrij? Heb jij iets van dit filmpje geleerd of wist je dit allemaal al?

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: