Spinaziesoep met linzen

spinaziesoep met linzen

Deze spinaziesoep is zo verantwoord en zo gezond, dat ik bijna niet kan geloven dat ie ook nog zo lekker is. Opmerking 1: je moet wel een beetje van spinazie houden, want die pure spinaziesmaak is sterk aanwezig. De spinaziesoep is extra hartig door de gewone bruine linzen, die er een echte powersoep van maken! Opmerking 2: ook als je denkt niet van spinazie te houden: doe me een plezier en probeer het toch eens. Wie weet is het net als bij mij opeens je favoriete nieuwe soep. En als je de ingrediënten ziet en denkt: ‘Hmmm… daar gaat maar weinig in?’ Yep, ook nog eens hartstikke eenvoudig, deze spinaziesoep.

Maar het belangrijkst: deze. spinaziesoep. is. zo. lekker.

Spinaziesoep met linzen

  • 300g verse, gewassen spinazie
  • 1 blik gewone, bruine linzen
  • 1 grote of 2 kleine aardappels
  • 150 ml plantaardige kookroom
  • zout
  • versgemalen peper

Schil de aardappel(s) en snijd in kleine blokjes. Hak de verse spinazie grof en breng het samen met de aardappelblokjes aan de kook in een bodempje gezouten water. Kook totdat de aardappel zacht is, voeg de afgespoelde linzen toe en pureer het geheel met een staafmixer. Voeg eerst de kookroom toe en daarna eventueel nog wat water om de gewenste consistentie te krijgen. Even verder op smaak brengen met peper en zout en klaar is je spinaziesoep met linzen. Ideaal als gezonde lunch of hartig wintersoepje.

Veganistisch recept
Voor 2-3 personen
Duurt ongeveer 25 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: