Spinaziepakketjes met kikkererwten

Spinaziepakketjes met kikkererwten

Die Jamie Oliver… ik durf bijna niet te zeggen dat ik geen speciaal plekje in m’n hart voor ‘m koester. Waar de meeste foodies met ‘m weglopen, moet de vonk bij mij nog overslaan. Of niet natuurlijk. Toch ben ik ietsje fanner dan eerst en dat is dankzij zijn -inmiddels beroemde- spinach parcels. Een vriendin maakte dit makkelijke gerecht voor me en ik was helemaal helemaal verkocht. Als echt spinaziefanaat kon ik ook niet anders dan deze spinaziepakketjes verslinden vol overgave. Natuurlijk paste ik het recept van Jamie een beetje aan, want ik vond: daar kan véél meer spinazie in.

Spinaziepakketjes met kikkererwten

Voor 6 pakketjes

  • 12 vellen filodeeg
  • 300 verse, gewassen spinazie
  • 1 blik kikkererwten (400g)
  • 1/2 citroen
  • 200g echte feta (dit kan écht niet met witte kaas > total food crime)

Laat het filodeeg helemaal ontdooien. Giet en spoel de kikkererwten af en pureer kort in een keukenmachine met de feta en de uitgeknepen citroen. Het hoeft geen brei te worden en er mogen nog herkenbare delen inzitten;) Hak de spinazie grof en meng dit door de grove kikkererwtenpuree. Neem twee vellen filodeeg en leg ze in een kruis over elkaar (je gaat 6 pakketjes maken). Leg een schep vulling in het midden en vouw de vier uiteindes naar boven. Knijp het pakketje dicht.

Verwarm de oven op 200 graden en bak de pakketjes op een met bakpapier bekleden bakplaat totdat het filodeeg bruin kleurt. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Serveer twee pakketjes per persoon met een eenvoudige salade van sla, komkommer en tomaat.

Vegetarisch hoofdgerecht
Voor 3 personen
Duurt ongeveer 25 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: