Soufflé met gorgonzola en bosui

Soufflé-met-gorgonzola-en-bosui

Je moet ‘m een keer gemaakt hebben, de soufflé (letterlijk: opgeblazen). Ik heb het dan niet over dat kleffe, (maar stiekem wel lekkere) kasssouflé die je krijgt bij de friture, maar ik heb het over de haute cuisine, vrees-van-elke-huisvrouw variant: de echte Franse kaassoufflé (weet je wel: die inzakt als je het niet goed doet). Ga de uitdaging aan!

Kaassoufflé met gorgonzola en bosui

Voor 8 kleine soufflé-vormpjes:
• 4 eieren
• 3 bosuitjes
• 150 g gorgonzola
• 25 g boter (+extra voor invetten)
• 25 g bloem
• 3 dl melk
• versgemalen peper en zout

Vet de soufflévormpjes goed in. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Verwijder de korst van de gorgonzola en snijd in blokjes. Splits de eidooiers van de eiwitten in twee brandschone (vetvrije) glazen schalen. Verwarm de boter in een pan en bak hier kort de bosuitjes in aan. Voeg nu de bloem toe en laat een paar minuten garen. Voeg nu beetje bij beetje de melk erbij totdat er een gladde saus ontstaat. Smelt de blokjes gorgonzola erdoor en voeg van het vuur af de dooiers erdoor. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Klop nu de eiwitten stijf en schep dit rustig door de saus. Schep het soufflémengsel nu in de vormpjes en bak ze ongeveer 30 minuten (totdat ze goudbruin en gerezen zijn) in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Vegetarisch recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 35 minuten (excl. baktijd)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: