5 redenen vóór slowjuicesap van vitaminesap.nl

Vitaminesap.nl

Er was eens een man met een slowjuicer die verschrikkelijk veel creatieve ideeën had over lekkere en duurzame sapjes. Een tijdje geleden overhandigde hij zijn slowjuice sapjes aan mij en ik mocht ze proeven. Als lichte sap-scepticus (ik heb altijd geleerd dat je beter de hele vrucht kan eten in plaats van het sap te drinken), ben ik inmiddels toch overtuigd van slowjuice sapjes en vooral die van vitaminesap.nl. Ik zal je uitleggen waarom:

 1. Veel groente en fruit in één flesje
  Ik zei dus net iets van hele vrucht versus sapjes? Juist, alleen het probleem is dat het ‘zelfs mij als foodie/voedingskundige’ echt niet altijd lukt om genoeg groente en fruit binnen te krijgen op één dag. Zeker als het druk is of als ik niet echt geïnspireerd raak van het aanbod in mijn supermarkt, wil het er nogal eens bij inschieten. Met een paar slokken krijg je weer allerlei goede voedingsstoffen binnen, zeker met slowjuice sap. In de slowjuice sapjes van vitaminesap.nl zit altijd 500 tot 600 gram rauwe groenten en fruit.
 2. Creatieve smaakcombinaties
  Wat ik echt kan waarderen aan de sapjes van vitaminesap.nl is de creatieve receptuur. Vitaminesap.nl heeft op dit moment vier spannende smaakjes: HelloGreens met komkommer, courgette, spinazie, abrikoos, peer en gember. Dan hebben we KarotteHealth natuurlijk met wortel, maar ook gember, sinaasappel, zoete aardappel(!) en appel. NaturalEnergy bevat peer, kiwi, appel, zoete aardappel, sinaasappel en munt. Als laatste is er nog ShineyBeet met biet, galiameloen, zoete aardappel, appel en munt. Bijzonder of niet?
 3. Sap versus slowjuice sap
  In ‘gewoon’ sap uit de supermarkt zit vaak evenveel suiker als in frisdrank. Wist je dat? Bovendien vraag ik me af hoeveel voedingsstoffen er na de verhitting (om het houdbaar te maken) en de opslag er nog inzitten. Slowjuice sap is, daarentegen, ‘levend sap’ met zoveel mogelijk voedingsstoffen er nog in. Dat komt omdat de sapjes uit een speciale juicers komen, waarbij de vruchten gekneusd worden en zo op lage temperaturen worden uitgeperst met behoud van zoveel mogelijk voedingsstoffen. De sapjes van vitaminesap.nl krijgen na het persen geen hittebehandeling en zijn supervers!
 4. Verrassend verzadigend
  Mijn grootste bezwaar tegen ‘normale’ sapjes is dat ze, behalve dat ze veel calorieën bevatten, niet verzadigen. Tot mijn grote verbazing verzadigde de slowjuicesapjes van vitaminesap.nl mij enorm. Ik heb ze namelijk alle vier geproefd en zat daarna bomvol! Nu snap ik ook dat je met deze sapjes een sapdetox zou kunnen volhouden. Daar ben ik ook erg benieuwd naar…
 5. Duurzame sapjes
  Ik ben natuurlijk niet zómaar overtuigd… Ik hoorde namelijk steeds meer van de sapjes van vitaminesap.nl met betrekking tot duurzaamheid, waar ik blij van werd. Zo gebruiken ze, waar het kan, glazen flesjes die met een statiegeldsysteem worden hergebruikt. De groenten en fruit worden ingekocht bij een kleine ondernemer in de buurt, met het pulp dat overblijft na het juicen wordt nu een groenteburger ontwikkeld en ze zijn bezig met een biologische lijn. Allemaal leuk toch?

Oja, en hoe smaken de sapjes van vitaminesap.nl?

Had ik al verteld dat ik de sapjes ook nog echt lekker vind? Zacht van smaak, aparte combinaties die niet snel vervelen en enorm verzadigend dus. Op je gezondheid!

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: