Selleriesalade met perzik en hazelnoten

Selleriesalade met perzik en hazelnoten

Dit ligt vast aan mij, maar ik had jarenlang geen idee dat de knolselderij aan de basis stond van de o zo lekkere selleriesalade. Knolselderij gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar voor de erwtensoep, maar je houdt áltijd een stuk over. En wat doe je daar nou mee? Andere erwtensoep is natuurlijk een optie, maar wij gaan voor variatie. Lekker zelf selleriesalade maken van verse knolselderij.

Vegetarisch recept: selleriesalade met hazelnoot en perzik

  • 1/4e knolselderij
  • 50g hazelnoten
  • 3-4 halve perziken uit blik
  • 2-3 eetlepels yogonaise/veganaise
  • vleugje zwarte versgemalen peper
  • zout

Schil de knolselderij en snijd ‘m julienne, het liefst met een mandoline. Hak de hazelnoten en rooster deze enkele minuten in een droge, hete pan totdat ze beginnen te geuren. Laat ze afkoelen. Snijd de perziken in kleine blokjes en meng de knolselderij met de hazelnoten, de perziken en de yogonaise/veganaise. Breng op smaak met peper en zout. Deze salade bewaar je enkele dagen in een afgesloten bakje in de koeling. Je neus vertelt je wel wanneer je te lang hebt gewacht;)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: