Salade van belugalinzen, rode biet en komkommer

Salade-van-belugalinzen-met-rode-biet-feta-en-komkommer

Linzen vind ik inmiddels lekker en handig. Ze hebben vaak een korte kooktijd (zeker als je ze van tevoren weekt) en een hartige, niet overheersende smaak waardoor ze makkelijk te combineren zijn. Let op dat je linzen niet lang kookt, want dat vallen ze uit elkaar en verliezen ze bite. Lunch chique met deze salade van belugalinzen met rode biet, feta en komkommer. Belugalinzen krijg je gewoon de Ekoplaza.

Salade van belugalinzen met rode biet, feta en komkommer

• 250g belugalinzen
• 1/2 komkommer
• 500g gekookte rode bietjes
• 100g feta
• olijfolie extra vierge
• oregano
• balsamicocrème

Kook de linzen volgens de verpakking (20 minuten), giet af en zet apart. Snijd de rode bietjes, de komkommer en de feta in blokjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de olijfolie (gebruik een smaakvolle variant), de oregano en de balsamicocrème. Niet moeilijk, wel lekker. Enjoy!

Vegetarisch recept
Voor 2 personen
Duurt ongeveer 25 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: