Review: Wilmersburger plantaardige plakken kaas (classic)

Review-Wilmersburger-plantaardige-plakken-kaas-(classic)

Plantaardige kaas: ja dames en heren, het bestaat! Ik ben echt dol op kaas, maar de productie van kaas is erg belastend voor het milieu door de grote hoeveelheden melk die er nodig zijn om het te produceren. Dat doet je groene hart ook pijn natuurlijk, maar daar heeft Wilmersburger een oplossing voor en die gaan we testen.

Ik kon me niets voorstellen bij plantaardige kaas, maar toen ik hem in een Duitse supermarkt zag liggen (Kaufland) was ik razend nieuwsgierig. Ook in Nederlands Wilmersburger verkrijgbaar en dat kun je handig nakijken op dit kaartje. Ik kocht de classic plakjes, maar er is ook nog een blok kaas beschikbaar en kaas voor over de pizza.

Je zult je net als ik misschien afvragen waar deze kaas van gemaakt is? De ingrediënten zijn op volgorde van hoeveelheid (meeste eerst): water, kokosvet (22%), gemodificeerd zetmeel, zetmeel, zeezout, plantaardige aroma’s, zuurteregelaar: citroenzuur, conserveringsmiddel: sorbinezuur, kleurstof: Beta-caroteen.

En nu de grote vraag of deze plantaardige kaas ook wel lekker smaakt. Ik vind van wel. Het smaakt minder zout en minder sterk dan ‘gewone’ kaas, maar wel heel romig. De structuur is verbluffend identiek en ik vind het zeker een goed alternatief, zeker voor de afwisseling. Je moet er wel wat voor over hebben, want een pakje van 150g kost in Nederland €2,99.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: