Review: vegetarische saucijzenbroodjes van Valess

Review-vegetarische-saucijzenbroodjes-van-Valess

Het vegetarisch assortiment in de supermarkten breidt meer en meer uit en dat is voor vegetariërs of mensen die eens wat anders willen, alleen maar leuk. Onlangs ontdekte ik de vegetarische saucijzenbroodjes van Valess. Normaal beperk ik mijn consumptie van Valess, omdat er voor 1 kilo Valess weer 6 liter melk nodig is en dan zijn er weer minder milieubelastende alternatieven beschikbaar. Dit saucijzenbroodje wilde ik toch wel eens proberen.

Er zitten twee saucijzenbroodjes in één verpakking van elk 70 gram. Een verpakking kost €1,99 en het is in ieder geval verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Er zitten nogal veel ingrediënten in, maar geen heel angstaanjagende dingen: 39% magere melk, tarwemeel, margarine, zonnebloemolie, zout, scharrelkipheelei (waarom geen vrije uitloop, jammer…), verdikkingsmiddel, etc. en een heleboel kruiden.

De broodjes moeten 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Ik bakte de broodjes lekker bruin en een heerlijke geur kwam me al tegemoet. Eentje at ik meteen op (met een beetje curry, dat is altijd een goede combinatie). Het bladerdeeg was erg knapperig en lekker. Het ‘vlees’ was precies zo gekruid als in een echt saucijzenbroodje. Het vlees is qua kleur wel erg licht in plaats van donkerbruin zoals in een vleesbroodje, maar dat prefereer ik boven het toevoegen van extra kleurstoffen.

Het resultaat van de review: het is een lekkere snack, die niet onder doet voor de reguliere variant. Het is weer een leuk product om de vleeseter mee te foppen en zeker een goed statement om te laten zien dat vlees echt niet nodig is.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

5comments
Click here to add a comment

Leave a comment: