Review: Mix voor vegetarische kikkererwtenburger van Verstegen

Review-Mix-voor-vegetarische-kikkererwtenburgers-van-Verstegen-1

Zelf maken is altijd beter. Nou, dan moet je wel weten hoe. Een tijdje geleden ontdekte ik in de supermarkt de vegetarische kruidenmixen van Verstegen. Verwachtend dat ik een mengsel van paneermeel, zout en smaakversterkers zou oppakken, was ik positief verrast toen ik de ingrediënten las. Een kikkererwtenburger op smaak brengen kan best een uitdaging zijn, dus we gaven het een kans. Zo werd de ‘Mix voor vegetarische kikkererwtenburger’ onderworpen aan een grote Veggie Variation review.

Het is eenvoudig: je prakt uitgelekte kikkererwten uit blik, mengt de mix erdoor en vormt burgers van het geheel. Je bakt de burgers en tadaa: klaar is kees! De burgers worden redelijk stevig. Ik moest er zelfs nog een beetje water aan toevoegen om ze plakkend te krijgen. Ik bereid vegaburgers graag tussen een grill met ribbels, want dat gaat snel en dan hoef je ze niet om te draaien. Dat ging ook prima met deze burgers.

Het oordeelReview-Mix-voor-vegetarische-kikkererwtenburgers-van-Verstegen-2
+ Lekker gekruid, Marokkaanse stijl
+ Makkelijk en snel te maken met één blik kikkererwten
+ Geen dubieuze ingrediënten of zelfs zout toegevoegd
+ Voeg kleine stukjes groenten, zoals maïs en paprika, toe
+ Eenvoudige bereiding; extra makkelijk gezond tussen de dubbele grill
+ Burgers blijven stevig

– Krijgt geen bruin korstje, overal dezelfde textuur
– Voor de prijs van een zakje plus de kikkererwten, heb je ook kant-en-klare burgers
– Had liever een verpakking van afbreekbaar materiaal gezien

Conclusie
Het is een goede optie als je zelf vegetarische burgers wilt maken, maar ze slecht op smaak krijgt. Zelf maken is leuker, maar natuurlijk wel meer werk. Leuke toevoeging aan het vegetarisch assortiment. Verstegen heeft trouwens een hele lijn ontwikkeld, lang leve de variatie!

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: