Reibekuchen (of reifkoeken)

Reibekuchen-of-reifkoeken

Iets wat op geen enkele kerstmarkt ontbreekt zijn Reibekuchen (reifkoeken in het Nederlands). Het is een typisch Duitse vette hap, maar in tegenstelling tot de meeste versnaperingen die in deze categorie vallen, is de Reibekuche helemaal vegetarisch. Het bestaat uit geraspte aardappel dat gebonden door een ei en wat bloem. Het wordt gebakken als een soort klein pannenkoekje. Dus als je als vegetariër het een beetje benauwd krijgt van al die worsten op de kerstmarkt, weet je wat je te doen staat.

Reibekuchen (of reifkoeken)

• 500g aardappels
• 2 kleine uien
• 1 ei
• 2 el bloem
• mespuntje nootmuskaatpoeder
• snufje zout
• roomboter om in te bakken

Rasp de aardappels (ik gebruikte een mandoline). Meng de aardappels met rest van de ingrediënten (behalve de boter). Verhit de boter in een pan op halfhoog vuur. Leg een hoopje beslag in de pan en druk het plat. Je krijgt er ongeveer drie tegelijk in een normale koekenpan. Bak zolang totdat de Reibekuchen bruin kleuren en draai ze om. Herhaal totdat het beslag op is.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: