Ratatouille met rijst

Ratatouille-met-rijst

Dit vegetarisch recept is een variatie op de groenteklassieker ratatouille. Ratatouille mag zeker niet ontbreken op een blog vol vegetarische recepten! De groentecombinatie van courgette, paprika en tomaat kan bijna niet misgaan. In dit recept zit geen aubergine, maar die zou je net als uienringen nog toe kunnen voegen.

Ratatouille met rijst

  • 1 grote courgette
  • 2 grote, rode paprika’s
  • 250g cherrytomaten
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • verse of gedroogde tijm, naar smaak
  • 300g (zilvervlies)rijst
  • 1 verpakking vegetarisch gehakt
  • 2 handjes (van het binnenste van) zonnebloempitten
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 el crème fraîche
  • 2 flinke tl groene pesto

Snijd de paprika en courgette in grove stukken en halveer de cherrytomaten. Kook de rijst volgens de verpakking. Bak in een wok de geperste knoflook even aan in de olie op laag vuur en voeg de courgette, het vegetarisch gehakt en de tijm toe. Laat het geheel vijf minuten sudderen, eventueel met wat extra water. Voeg dan de paprika toe, laat deze ook garen. Doe vlak voor het eind de cherrytomaten er pas bij. Rooster in een droge pan de zonnebloempitjes tot ze bruin zien. Voeg één eetlepel crème fraîche en twee flinke theelepels groene pesto toe aan het groentemengsel en roer even door. Giet de rijst af en serveer samen. Vergeet niet de geroosterde zonnebloempitjes over het gerecht te strooien!

Vegetarisch recept
Voor 3 tot 4 personen
Duurt ongeveer 35 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: