Quiche met groene asperges en tomaten

Quiche-met-groene-asperges-en-tomaten

Prachtig ziet deze quiche met groene asperges, tomaten en dille eruit, nietwaar? Ik maakte deze feestelijke, vegetarische quiche voor Pasen. Het ziet er indrukwekkend uit, smaakt ook heerlijk en moeilijk is het niet om deze quiche te maken. De groene asperges zijn echt heerlijk erin!

Quiche met groene asperges en tomaten

• 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
• 4 eieren
• 100 ml room
• 6-7 kleine tomaatjes (bijv. Tasty Tom)
• handje diepvries doperwten
• 150g groene asperge(tips)
• 100g jonge geitenkaas
• dille
• versgemalen peper
• zout
• olie of boter om in te vetten

Snijd het eindje van de asperges af en kook de asperges kort (3 minuten) in weinig water. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vet de quichevorm (met een diameter van ongeveer 25 centimeter) in. Bekleed de vorm met het deeg en prik er gaatjes in.

Klop de eieren los in een kom en voeg de room, dille, peper en zout toe. Snijd de tomaten in kwartjes en leg ze met de bolle kant naar beneden in een cirkel in de beklede quichevorm en leg de doperwten in het midden. Verdeel dan de aspergetips over de taart, zoals op de foto.

Schenk het eiermengsel over de groenten en verbrokkel de geitenkaas over de quiche. Deze quiche moet minstens 35 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden, totdat het deeg goudbruin kleurt en het ei is gestold. Serveer met een frisse salade.

Vegetarisch recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 30 minuten (exclusief baktijd)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: