Portobello Wellington

Portobello-Wellington1

Wat maak jij als vegetarisch kerstgerecht dit jaar? Elk jaar maak ik speciaal voor de volgers van Veggie Variation, al een aantal dagen voor Kerst (anders hebben jullie er niets meer aan), een origineel vegetarisch hoofdgerecht waar je je vingers bij aflikt.

Het absolute hoogtepunt van het vegetarische kerstdiner van Veggie Variation is dit jaar deze Portobello Wellington. Gegarandeerd dat je dit mooie hoofdgerecht vol trots aan  je familie en vrienden serveert tijdens Kerst. Deze Portobello Wellington is feestelijk, superlekker, hartig, helemaal vegetarisch en vooral heel makkelijk!

Portobello Wellington

  • 4 portobello’s
  • 300 gram verse spinazie (gewassen, droog)
  • 75 gram Italiaanse harde kaas (bijv. Grana Padano)
  • 1 blik linzen (400g)
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • paneermeel
  • sesamzaad
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • tijm
  • evt. cranberrysaus
  • uitsteekvormpje ster

Laat het bladerdeeg ontdooien. Hak de spinazie en wok de spinazie al omscheppend enkele minuten (zonder toevoeging van water of olie). Spoel de linzen af en voeg deze toe aan de spinazie. Snijd dunne plakjes van de vegetarisch kerstgerechtItaliaanse kaas en verbrokkel deze over de vulling. Breng het geheel op smaak met zout, peper en tijm.

Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit. Leg een plakje bladerdeeg voor je, schep er een laagje paneermeel op, een hoopje spinaziemengsel en leg de portobello hier weer bovenop. Dek af met een nieuw plakje bladerdeeg en druk de randen toe. Druk een sterretje uit een ander stukje bladerdeeg, maak ‘m nat en plak ‘m op de bovenkant. Bestrooi met sesamzaadjes en prik gaatjes in het deeg/de portobello. Herhaal dit nog drie keer en bak de Portobello Wellingtons op een met bakpapier bedekte bakplaat minstens 35 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden.

Serveer met de rest van de vulling en eventueel met cranberrysaus.

veggie wellington
Vegetarisch hoofdgerecht

Voor 4 personen
Duurt ongeveer 30 minuten excl. baktijd

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: