Pompoensoep met groene linzen

recept pompoensoep

Het laatste nieuwe recept op Veggie Variation stamt alweer uit mei (die lekkere maissoep die ik maakte voor het Limburgs Dagblad!). Inmiddels is het oktober… wat is er gebeurd? Ik kan heel kort zijn: héél veel! Mijn werk als freelance tekstschrijver slurpte me op, waardoor ik mijn vrije uurtjes liever niet achter de laptop doorbracht. Toen kwam de zomer die me ook achter mijn laptop uit lokte. Nu begint het GELUKKIG weer te kriebelen en kruip ik behalve achter het aanrecht ook weer eens achter mijn vega foodblog!

Voor een hele speciale gelegenheid maakte ik deze pompoensoep met groene linzen. Ik mocht namens Veggie Variation een standje verzorgen bij ROZEN health center vol met gezond lekkers om te proeven. Hiervoor maakte ik niet alleen deze pompoensoep, maar ook gezonde bonbons, een kleurige couscoussalade (recept volgt!), dit heerlijke dadel-walnotenbrood en rauwe springrolls. Leuk: zonder dat ik het doorhad, was alles lekker plantaardig!

Pompoensoep met groene linzen

  • 1 grote oranje pompoen (hokkaido)
  • 1 pakje romige kokosmelk
  • gemberpoeder naar smaak (djahé)
  • zout naar smaak
  • gekookte groene linzen (uit blik of zelf gekookt)

Zo makkelijk is het! Met maar een paar ingrediënten heb je superlekkere, verse, gezonde en helemaal vegan pompoensoep. Schil de pompoen (let op je vingers!). Halveer de pompoen en lepel de kern met de pitjes en draadjes uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet de blokjes pompoen net onder water in je favoriete soeppan en kook met wat zout tot ze zacht zijn. Zet nu de staafmixer erin en pureer totdat je een gladde soep hebt. Voeg hierna de kokosmelk toe en breng op smaak met de gemberpoeder en eventueel wat extra zout. De kokos en de gember maken deze soep echt heerlijk! Serveer met een lepeltje linzen.

Foto: Communicatie Cafeïne

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: