Vegetarische pompoenlasagne

Vegetarische-pompoenlasagne

Deze vegetarische pompoenlasagne is zo lekker als hij eruit ziet. Om een mysterieuze reden komt pompoen onevenredig vaak voor in vegetarische gerechten, maar bij deze klassieker stoor ik me daar helemaal niet aan. Wanneer zet jij deze kleurrijke beauty op tafel?

Vegetarische pompoenlasagne

• 1 pak lasagnevellen
• 300ml pastasaus, ofwel:

o 300ml gezeefde tomaat
o 2 el suiker
o 1 el gedroogde basilicum
o 1 gesnipperd uitje
o 1 el paprikapoeder

• 1/2 flespompoen (of 300g pompoen)
• 1 el gehakte knoflook/knoflookpuree
• scheutje (soja)room
• 50g pompoenpitten
• 1 portie bechamelsaus, ofwel:

o 20g (soja)boter
o 25g bloem
o (soja)melk (ong. halve liter)
o 50g Parmezaanse kaas, geraspt

• 100g geraspte (Hollandse) kaas

Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook deze gaar in zo min mogelijk water en giet af. Laat uitdampen en pureer met een stamper en breng op smaak met de knoflook en de room.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voor de zelfgemaakte pastasaus meng je gewoon alle ingrediënten met elkaar (verwarmen hoeft niet, want dat gebeurt in de oven).

Smelt de boter in een pannetje voor de bechamelsaus. Voeg de bloem toe en laat deze minstens 5 minuten onder constant roeren garen in de boter (moet licht pruttelen). Voeg dan geleidelijk zoveel melk toe totdat een dikke, romige saus ontstaat. Smelt de Parmezaan erdoor. Vegetarische-pompoenlasagne-2

Schep de helft van de pastasaus helemaal onder in de schaal. Bedek helemaal met lasagnevellen. Dan schep je de pompoenpuree erover en weer een laagje lasagnevellen. Schep hier de tweede helft van de pastasaus over en leg er weer lasagnevellen overheen. Sluit af met de bechamelsaus, de geraspte (Hollandse) kaas en pompoenpitten. Zet je vegetarische pompoenlasagne tussen de 35 en 40 minuten in de oven, prik in de lasagnebladen om te kijken of deze gaar zijn en laat ‘m even afkoelen voordat je hem serveert.

Vegetarisch recept
Voor 2 personen
Duurt ongeveer 35 minuten (excl. baktijd)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: