Plaattaart met witlof en mozzarella

Plaattaart-met-witlof-en-mozzarella

Welkom op mijn blog! Wat leuk dat je even komt kijken en misschien vind je hier een vegetarisch recept helemaal naar jouw smaak. Hopelijk probeer je een van de vegetarische recepten uit en word je er net zo enthousiast van als ik. Mijn blog zal ik openen met een feestelijk en beproefd recept, dat ingewikkeld lijkt en toch binnen no time in de oven staat! Deze plaattaart met witlof en mozzarella is o zo heerlijk, zelfs voor witlof-haters. Probeer maar uit!

Plaattaart met witlof en mozzarella

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 125g crème fraîche
  • 2 stronken witlof
  • 1-2 bolletjes mozzarella
  • handje geraspte kaas
  • 4-6 zongedroogde tomaten op olie

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze in een rechthoek van twee bij drie. Vouw de randjes om en bestrijk het binnenste met crème fraîche. Snijd de witlof in vieren en snij de kern eruit. Verdeel de acht kwarten over de bodem van bladerdeeg. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel deze over de witloftaart. Snijd de tomaten, zo gewenst, in stukjes en verdeel deze ook en strooi als laatste nog wat geraspte kaas over het geheel. Zet 25-30 minuten in de oven (220 graden) of tot de taart bruin kleurt. Serveren met een groene salade, met veldsla is het lekkerst.

Vegetarisch recept
Voor 2 tot 3 personen
Duurt ongeveer 20 minuten (excl. baktijd)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: